Ladder voor duurzame verstedelijking

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Ladder voor duurzame verstedelijking

U heeft een toets aan de ladder voor duurzame verstedelijking nodig? Uw plan bestaat uit meer dan drie woningen? U wilt een gebied ontwikkelen en daarvoor moet u de regionale behoefte onderbouwen. Het programma van de ontwikkeling wordt al duidelijk. Het plan bestaat mogelijk uit woningbouw, een bedrijfsbebouwing of recreatieve voorzieningen. De gemeente heeft aangegeven dat het plan moet voldoen aan de ladder voor duurzame verstedelijking. Wij kunnen u daarmee helpen.

Het toetsen van plannen aan de ladder voor duurzame verstedelijking is in 2014 een steeds belangrijker onderwerp geworden om te zorgen voor een goede ruimtelijke ordening. Wij werken we voor diverse opdrachtgevers voor een goede ruimtelijke onderbouwing, waarbij de ladder voor duurzame verstedelijking een belangrijk onderdeel is. Onder de recente projecten zijn enkele voorbeelden te vinden. In de praktijk zien we dat plannen die niet voldoen aan de ladder voor duurzame verstedelijking niet slagen bij juridische procedures of dat er met een tussenuitspraak alsnog een herstelmogelijkheid wordt geboden (bestuurlijke lus) met alle nodige vertraging van dien.

Recente projecten

  • Diverse woningbouwplannen

  • Uitbreiding van een jachthaven

  • Vestiging van een supermarkt

  • Nieuwbouw van een hotel

Achtergrond Ladder duurzame verstedelijking

Sinds 1 oktober 2012 is het op grond van artikel 3.1.6, tweede lid, Bro, verplicht om in de plantoelichting de ladder voor duurzame verstedelijking op te nemen. Belangrijk daarbij is dat het plan voldoet aan een actuele regionale behoefte. Met regelmaat is gebleken dat een bestemmingsplan in strijd met de wet is vastgesteld, als niet inzichtelijk is dat er behoefte is aan deze nieuwe ontwikkeling. Afhankelijk daarvan bestemmingsplan kan dan vernietigd of hersteld worden.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.maartenbosman.nl/wp-content/uploads/2014/11/schema-ladder-voor-duurzame-verstedelijking-495×400.jpg’ attachment=’589′ attachment_size=’portfolio’ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=” styling=” caption=” font_size=” appearance=”][/av_image]

[av_section color=’main_color’ custom_bg=’#7ddaf2′ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ id=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Snel aan de slag!

Wij helpen u graag snel verder in uw proces. Binnen twee tot drie weken leveren wij de benodigde rapportage die voldoet aan de ladder voor duurzame verstedelijking. Mocht u het sneller nodig hebben, dan zoeken we in overleg naar de mogelijkheden.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
[/av_textblock]

[/av_section]